Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om det alternativa sättet att bedriva skogsbruk i klippet. Foto: SVT

Han vill förändra skogsbruket – genom att återgå till grunderna

Uppdaterad
Publicerad

Hur ska man kunna minska betesskadorna inom skogsbruket? Skogsägaren Bertil Forsberg i Västra Ämtervik har sin åsikt klar och på onsdagen visade han upp sina tankar inför en intresserad publik.

– Det är ett sätt att leva med den natur som vi bedriver skogsbruk i, säger han.

Skogsdagen i Mellanskogs regi hade lockat allt från enskilda skogsägare till representanter för Skogsstyrelsen och Jägareförbundet.

Huvudsyftet var att Bertil Forsberg skulle visa upp sitt sätt att bedriva skogsbruk – ett alternativ som framför allt ska minska betesskadorna från älg.

Låta naturen sköta sitt

I stora drag handlar det om att återvända till grunderna och låta naturen sköta sitt med viss hjälp av skogsägaren. Kontentan är att fler träd växer upp och att älgarna bara väljer ut vissa att äta från.

(Bertil Forsberg är även tidigare länsordförande i Jägareförbundet).

I videon berättar Bertil Forsberg mer om hur hans alternativ för att bedriva skogsbruk och du hör Bengt Danielsson, distriktschef på Skogsstyrelsen, ge sin syn på det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer