Foto: TT

Förre landstingsdirektören blir verksamhetschef

Publicerad

Det är Hans Karlsson som blir verksamhetschef för den nybildade verksamheten slutenvård i Arvika.
– Efter att ha jobbat med hälso- och sjukvård, socialtjänst-, folkhälso- och jämställdhetsfrågor på nationell nivå under några år känns det inspirerande att få möjlighet att arbeta i ett lokalt sammanhang igen, säger Hans Karlsson i ett pressmeddelande.

Hans Karlsson är idag chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och kommer att lämna sitt uppdrag den 31 oktober i år.

Innan han påbörjade sitt uppdrag på SKL 2013 arbetade han som landstingsdirektör på Landstinget i Värmland.

Han har en gedigen erfarenhet och många år bakom sig i Landstinget i Värmland som bland annat röntgenläkare och chef för röntgensjukvården.

Som verksamhetschef för slutuenvården i Arvika blir han nu bland annat ansvarig för det akuta uppdraget samt det dagliga vårdflödet för invånarna i västra Värmland samt slutenvårdsplatserna på Sjukhuset i Arvika.

– Jag ser fram emot att dra på mig bussarongen i vinter, men också att fortsätta bygga tillit och förtroende mellan primärvården, de västvärmländska kommunerna och det lokala sjukhuset, säger Hans Karlsson.

Chefen för område slutenvård, Petra Svedberg, är mycket nöjd med rekryteringen och Karlssons återvändande till Värmland.

– Jag är väldigt glad över att vi får tillbaka en erfaren och kompetent ledare till Landstinget i Värmland som dessutom har en lokal förankring i Arvika, säger Petra Svedberg.

Den 1 november i år inleder Hans Karlsson sitt uppdrag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer