Både dockor och levande varelser finns i skogen. Foto: Privat

Happy Halloween i hå hå Håååån....

Publicerad

Du bör inte vara av den lättskrämda sorten om du ska ge dig ut i skogen kring Hån ikväll. Risken, eller chansen, är stor att du träffar på både vampyrer, häxor och spöken.

För fjärde året i ordningen ordnar Håns byalag idag en Halloweenvandring. På slingan i skogen som är 400 meter lång kommer besökarna kunna möta allahanda läskiga väsen.

– Det är både levande och döda ting i skogen.  Det kommer tillexempel att finnas häxor, vampyrer och en lieman, säger Rosemarie Johansson i Håns byalag.

Dockor av det mindre barnvänliga slaget. Foto: Privat

Många är engagerade

För byalaget började planeringen av Halloweenvandringen redan i somras och 40-50 personer, både barn och vuxna, är engagerade i arrangemanget. I anslutningen till slingan finns också kaffe och korvförsäljning.

– Folk är väldigt duktiga på att ställa upp. Jag tror det som är med tycker att det är jättekul helt enkelt. Annars hade man inte gjort det här en lördagskväll, säger Rosemarie Johansson.

Två varianter

Vandringen finns i två varianter på olika tider för att passa alla. En lite snällare variant där de läskiga typerna håller sig i skogen och en variant där de även dyker upp på stigen för att skrämmas.

Brinnande skelett i skogen kan ge skrämselhicka Foto: Privat

Första året man ordnade Halloweenvandringen kom cirka 300 personer men intresset har ökat stadigt och förra året kom över 800 personer.

Folk gillar att bli skrämda helt enkelt?

– Det verkar vara en skräckblandad förtjusning. Och det är de de vuxna som brukar vara mest rädda, säger Rosmarie Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer