Marcus Nilsson och Oskar Steen jublar för Färjestad. Foto: TT

Så ska Färjestad gå till final

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens måsteseger med 6-1 borta mot Djurgården laddar Färjestad nu om för den sjunde och avgörande semifinalmatchen hemma i Karlstad på skärtorsdagen.

Marcus ”Lilliz” Nilsson, som stått för hela sju poäng de senaste två matcherna, var nöjd vid dagens träning och fast besluten att ta laget till final.

– Vi ska gå ut och göra allt vi kan för att vinna den här matchen, säger Marcus Nilsson.

Finalplatsen mot Frölunda står på spel i morgon kväll och Färjestads målskytte i de två senaste matcherna, med en målskillnad på 14-3, bidrar förstås till ett gott självförtroende.

Vad talar för er?

– Spelar vi som de två senaste matcherna och får bra utdelning så har vi goda chanser, säger Marcus Nilsson.

Tränarens segerrecept

Det är fortfarande oklart om Linus Johansson kan spela efter smällen i gårdagens match då han fick ledas av isen. Förutom det frågetecknet finns inga planer på förändringar i laget, enligt tränaren Johan Pennerborn.

Så här lyder Färjestadstränarens segerrecept:

– Det krävs alla ingredienser, tålamod, aggressivitet, kyla, balans och närvaro. Vi har hanterat många sådana här matcher på ett bra vis så det är klart att vi vill hantera den här skärtorsdagen optimalt också.

Vilka blir dina viktigaste ord till killarna inför matchen?

– Våga, tro, var stark oavsett matchinledningen.

Marcus ”Lilliz” Nilsson, som låg bakom två av målen i gårdagens match, har höga förväntningar på sin insats i den avgörande matchen.

– Det är nu man ska spela som bäst och det är bara att steppa upp i nästa match igen

Hur går det då?

– Vinst!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.