Larmet om branden inkom 17:17 på fredagseftermiddagen. Foto: Hårseth/Dagsmedia

Här brinner båthuset ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Ett båthus i småbåtshamnen i Slottsbron i Grums brann under fredagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten ska branden ha varit fullt utvecklad när de kom fram och minst en person ska ha förts till sjukhus i ambulans.

Larmet kom klockan 17:17 på fredagseftermiddagen och vid 19-tiden hade huset brunnit ner helt, enligt räddningstjänsten.

– Vi är kvar med flera enheter för att bevaka. Det kan brinna lite under all bråte, men det är ingen stor risk att det sprider sig, säger Patrik Andersson, larmbefäl på Räddningsregion Bergslagen.

Totalt hade räddningstjänsten omkring tio bilar från tre stationer på plats för att bekämpa branden som inte ska ha spridit sig till några intillliggande byggnader.

Minst en person har skadats

Enligt de första uppgifterna skulle ingen ha kommit till skada vid branden, men senare under kvällen meddelade räddningstjänsten att minst en person ska ha skadats i branden. Enligt Värmlands Folkblad rör det sig om två personer som ska ha fått lindriga skador, men räddningstjänsten kan inte bekräfta mer än att en person ska ha förts till sjukhus i ambulans.

Det finns inga uppgifter om vad som orsakat branden.

Se branden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.