Blir det fullträff för älgen som jagar gräsklipparen? Kolla in videon Foto: Marianne Niklasson

Här fightas den vita älgen med gräsklipparen

Uppdaterad
Publicerad

Marianne Niklasson kunde inte tro sina ögon när hon igår var på hemväg till sitt lantställe på väg upp mot Långberget och plötsligt såg en vit älg som stod och mumsade äpplen i en trädgård mitt i Sysslebäck.

– Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle få uppleva något sådant, berättar hon för SVT Nyheter Värmland.

Den ovanliga synen av en vit älg, ätandes äpplen direkt från trädet, i en villaträdgård mitt i Sysslebäck i norra Värmland fick Marianne Niklasson och hennes make att tvärt stanna bilen och alert nog plocka fram mobilen och börja filma.

– Den var totalt orädd. Just att den var vit och att vi kom den så nära – det var en konstig upplevelse, berättar Marianne som aldrig tidigare sett en vit älg utan bara hört talas om dem.

Attackerade robotgräsklippare

När älgen fick sällskap av en robotgräsklippare mitt under lunchen blev han dock putt och gjorde flera utfall mot roboten.

– Ja, han gillade inte den gräsklipparen. Tredje gången fick han tyst på den.

Och Marianne hann att få upp pulsen rejält också under sitt oväntade möte.

– Efter att den anfallit gräsklipparen tittade den rakt mot oss och då tänkte jag att ”nu anfaller han bilen”. Så jag var riktigt rädd.

Kalasade vidare på äppelträdet

Men efter dusten med gräsklipparen fortsatte älgen äta äpplen i godan ro.

– Vi körde iväg sen men älgen stod kvar. Han brydde sig inte om oss utan ville bara ha mer äpplen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.