Adam Magnusson, serviceplatskoordinator, förbereder på en ny plats Foto: SVT

Här landar Svenska rallyt i år

Publicerad

Från Hagfors till Karlstad och nu till Torsby flygplats. I år är det en helt ny serviceplats i Svenska Rallyt.

Visserligen låg serviceplatsen under många år på en flygplats, men i år är det en helt ny plats som ska ställas i ordning och det skapar en del prövningar för de som arbetar med den.

– Det är ju lite annorlunda, man får göra nya planer för trafikflöden och parkeringar, säger Adam Magnusson, serviceplatskoordinator.

Vädret viktigt

Förra året låg serviceplatsen i Karlstad och även om man nu kommer närmare sträckorna finns det vissa bekymmer med att befinna sig på en flygplats.

– Nu har vi ju fått minusgrader som tur är, för vi har bara 30 meter asfalt. Alla ytor vi har för parkering är på frusen jord, så det vill till att vi har vädret med oss, säger Adam Magnusson.

”Lite smågrejer kvar”

Och vädret var åtminstone med dem på onsdagen, kallt, men solen sken på de som in i det sista arbetade med att få iordning på serviceplatsen.

– Vi ligger i fas, lite smågrejer kvar. Vi ska ju vara klara till åtta imorgon bitti, så vi får lägga på en rem, säger Adam Magnusson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenska rallyt 2017

Mer i ämnet