Ingen rast och ingen vila. Linda Karlsson och hennes partner Rasmus Persson har blivit internationellt uppmärksammade för konceptet Bord för en i Ransäter i Värmland. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Här serveras middag för en i Ransäter

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 maj startade Linda Karlsson och hennes partner Rasmus Persson Bord för en på deras gård i Ransäter. Konceptet har fått stor internationell uppmärksamhet, men det är bara SVT Nyheter Värmland som har tillåtits att filma på plats. Av coronahänsyn.

Linda Karlsson och kocken Rasmus Persson öppnade för bokningar fram till den 1 augusti och har redan hunnit med en hel del middagsgäster som får äta sin vegetariska trerättersmeny på ett fält bakom huset.

En gäst per kväll, inte mer. De äter utan att träffa en enda människa. Humlorna däremot, surrar bland maskrosorna nedanför bordet.

Coronaviruset i Värmland

Har nekat många förfrågningar om besök

Många internationella medier har bett att få resa till paret för att rapportera, men fått blankt nej av restaurangägarna på grund av reserestriktionerna under coronapandemin.

SVT Nyheter Värmland får däremot komma förbi en förmiddag i maj, eftersom vi redan finns i närheten.

Se de unika bilderna och hör Linda Karlsson berätta om vad Donald Trump har med saken att göra i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet