Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Helgens grävarbete vid isproppen i Klarälven har gett resultat. Foto: Johan Hedlund SVT

Hårt arbete med isproppen under helgen har gett resultat

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har entreprenören som Forshaga kommun anlitat tagit upp en fåra i isen så att Klarälvens vatten lättare kan ta sig nedströms, förbi ismassorna. Den stora isproppen utgör inte längre samma hot mot bron i Edeby.

– Det var ganska hårt packad is så de fick jobba ganska hårt på lördag och söndag, säger Morgan Häggbom, teknisk chef i Forshaga.

Arbetet har fått avbrytas och blivit fördröjt då utrustningen gått sönder. Men än är inte arbetet helt klart, två dagars jobb återstår tror Morgan Häggbom, teknisk chef i Forshaga.

– Precis i slutet av rännan som är gjord är det en liten försmalning så vi kommer bredda ytterligare 20-30 meter mot innerkurvan, så det blir fritt flöde för vattnet.

I klippet hör du Forshaga kommuns tekniske chefen Morgan Häggbom berätta mer om arbetet med isproppen.

Kommunen fick information om isproppen från boende i Edeby onsdagen förra veckan, på torsdag förmiddag hölls ett möte med räddningstjänsten, länsstyrelsen och Karlstads kommun om läget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer