Hårt slit bakom efterlängtad premiär i Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

Det var länge ovisst om Degerfors IF skulle kunna spela matchen mot Hammarby hemma på Stora Valla.

Men tack vare gynnsamt väder – och många arbetstimmar – är det nu dukat för publikfest i kväll.

– Planen ser fantastisk ut, säger lagkaptenen Johan Bertilsson.

Efter långvarig problematik med den tidigare gräsmattan på Stora Valla tog kommunfullmäktige i april förra året beslut om att byta ut matta, dränering och värmesystem till en kostnad av cirka 13 miljoner kronor. Arbetet kom dock igång senare än planerat och dessutom stördes det av kyla vilket gjorde att Degerfors hemmapremiär mot Häcken fick spelas på Behrn arena i Örebro.

Det var också länge osäkert om matchen mot Hammarby skulle spelas i Degerfors – men under tisdagen gav Svenska fotbollförbundet tummen upp för spel, till mångas glädje.

Degerfors IF

Pensionärspoolen har kämpat

Men det har krävt hårt slit av entreprenörer, leverantörer och inte minst alla ideella krafter runt föreningen, framför allt från pensionärspoolen med drygt 30 frivilliga eldsjälar, för att få planen och arenan klar i tid till matchen dit runt 4 000 åskådare väntas.

I videon hör du Anneli Bergdahl, evenemangsansvarig, Ulf Backman från pensionärspoolen och Johan Bertilsson berätta om arbetet inför matchen och förväntningarna på gräsmattan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet