Foto: SVT arkiv

Hells Angels betalar sin skuld till kommunen

Publicerad

Det blev ingen konkursförhandling mellan Karlstad kommun och Hells Angels. Detta eftersom klubben skaffat fram pengar. Det skriver VF.

Karlstad kommun har tidigare lämnat in en ansökan om att sätta Solstadens Motorsport i konkurs. Detta på grund av obetalda skulder.

– Värmlänningarna har varit givmilda och samlat in alltihop. 320 670 kronor plus ränta – i kontanter. Allt från anonyma välgörare, säger advokat Ismo Salmi till VF.

Tidigare har klubben uppgett att man saknade tillgångar vilket var orsaken till att kommunen begärde den i konkurs men detta ska nu alltså ha löst sig.

– Den senaste tiden har insamlingar pågått bland vanliga hederliga värmlänningar som läst och hört om Solstadens Motorsports dilemma, att de utan egen förskyllan utsätts för sådan orättvisa av Karlstads kommun, säger Salmi till tidningen.

Kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M) kallar klubbens motdrag för ”effektsökeri”.

– Ja, det här liknar ju mer en parodi från deras sida. Men okej: om det är så att de nu är villiga att betala sin skuld till kommunen är det bra.

Tingsrättsdomen som i ärendet gav Karlstad kommun rätt har överklagats av klubben till Hovrätten där den inte är avgjord än. Om betalningen genomförs och HA vinner i Hovrätten innebär det alltå att pengarna skulle få betalas tillbaka till klubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet