Hells Angels blir kvar i Karlstad oavsett hovrättsdom

Uppdaterad
Publicerad

Hells Angels flyttar till en ny lokal i Karlstad om de förlorar striden om klubbhuset i Härtsöga. Det säger MC-klubbens advokat Ismo Salmi efter dagens hovrättsförhandling i Göteborg i det så kallade försäkringsmålet.

Hovrätten ska ta ställning till om kommunen som hyresvärd har rätt att vräka Hells Angels från lokalen på grund av att  MC-klubben inte hållit fastigheten försäkrad. I en dom i Värmlands tingsrätt förra året fick Karlstads kommun rätt. Domen har sedan överklagats till Hovrätten för Västra Sverige i Göteborg.

Till dagens förhandling var enbart de båda parternas juridiska ombud kallade. Advokat Ismo Salmi, som företräder Hells Angels genom Solstadens motorsport, hävdar att kommunen använder försäkringsfrågan som ett svepskäl för att bli av med klubben och att lagen inte kan användas på det viset.

– Då får man använda en annan lagparagraf. Vi anser att kommunen borde ha försäkrat lokalen, säger Ismo Salmi.

Kommunens advokat Måns Karlsson hävdar att Hells Angels skulle ha sett till att fastigheten var försäkrad och att det framgår av hyresavtalet.

Ismo Salmi säger till SVT Nyheter Värmland att klubben kommer att bli kvar i Karlstad även om man skulle förlora i hovrätten.

– Det är inga problem att få tag på lokaler. Man kan säga att hyresvärdarna står i kö för att hyra ut, säger Ismo Salmi.

Dom i målet meddelas den 18 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.