Foto: SVT

”Hells Angels kommer inte försvinna”

Publicerad

Hells Angels vann i Högsta domstolen men fler strider återstår. Bland annat har Karlstads kommun begärt klubben i konkurs.

Under fredagen slog Högsta domstolen, HD, fast att Karlstads kommuns uppsägning av Hells Angelsföreningen, Solstadens motorsport, var ogiltig.

– Det var en förväntad dom. HD slår fast att kommunen gjort bort sig i handläggningen. Sånt händer, en kommun har mycket att hantera, säger klubbens advokat Ismo Salmi.

”Synd att skattebetalarna göder Stockholmsadvokater”

Solstadens motorsports hyreskontrakt sades upp efter att kommunen köpt klubblokalen på en exekutiv auktion för drygt tre år sedan. Men i uppsägningen saknades en text om att hyresgästen har rätt att överklaga uppsägningen till Hyresnämnden. Solstadens motorsport drev saken rättsligt och har nu vunnit i alla instanser.

– I just det här målet hittade kommunen en lucka i lagstiftningen som de försökte använda. Att HD bevilljade prövningstillstånd berodde nog på ett de ville täppa till den luckan, säger Ismo Salmi och tillägger:

– Det är synd bara att Karlstads skattebetalare tvingats göda Stockholmsadvokater för att få det bevisat att luckan i lagen var betydelselös.

Men striden mellan Karlstads kommun och Hells Angels är långt ifrån över. Karlstads kommun har vunnit ett försäkringsmål, som utgör grund för uppsägning av hyresavtalet, mot motorcykelklubben i Tingsrätten.  Den domen är överklagad och har ännu inte vunnit laga kraft.

– Hovrätten har beviljat oss prövning i det målet, säger Ismo Salmi.

Trots att det målet inte är slutligt prövat har Karlstads kommun begärt Solstadens motorsport i konkurs för att få sina rättegångskostnader betalda.

Men oavsett hur det går i de målen gör Ismo Salmi klart att Hells Angels inte kommer försvinna från Karlstad.

– Oavsett hur det går i de målen så kommer Hells Angels finnas kvar så länge det finns medlemmar och behov av klubben, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet