Foto: TT

Hells Angelsmålet i hovrätten förlängs

Uppdaterad
Publicerad

Idag lade åklagaren fram sin sakframställan i hovrätten i fallet med den 48-årige Hells Angels-medlemmen som hittades död utanför MC-klubbens hus i Karlstad i november 2017.

Från början var det tänkt att förhandlingarna skulle hållas under en dag men istället fortsätter förhandlingarna under torsdagen.

– Åklagaren tog lång tid på sig när han skulle lägga fram sin sakframställan. Så jag och Per Eriksson lägger fram våra imorgon, säger 35-åringens försvarsadvokat Lennart Lefverström.

Hells Angels-mordet i Karlstad

Vad var det för ny bevisning åklagaren lade fram?

– Det var ett yttrande gällande kofoten. Om det skulle finnas blod på den eller inte om man slagit någon med den, säger Lennart Lefverström.

I tingsrätten uppgav en rättsläkare att det borde vara blod på kofoten om den använts till ett slag mot någons huvud, något som inte överenstämmer med polisens och kriminalteknikernas uppfattning. Det säger åklagare Stefan Wessberg till P4 Värmland. Rättsläkaren har nu tagit tillbaka lite av det hon sade i tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet