Hellton cup skulle spelats 27-29 november, men ställs nu alltså in. Foto: SVT Arkivbild

Hellton Cup ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Värmlands största ungdomsturnering, Hellton Cup, ställs in på grund av den negativa utvecklingen av pandemin. IF Hellton skulle firat 30-årsjubileum för Hellton Cup som lockat 1400 unga handbollsspelare från olika delar av landet.

Turneringen skulle ha spelats 27-29 november. Men på onsdagen meddelade alltså arrangören att cupen ställs in på grund av smittspridningen av coronaviruset som sker i landet. Beskedet har nu gått ut till de runt 100 anmälda lagen.

– Vi var tvungna att ta vårt samhällsansvar, säger Sören Borgström, ordförande i IF Hellton.

Coronaviruset i Värmland

Jobbat med anpassningar

Föreningen IF Hellton har arbetat med att ställa om och anpassa för att göra årets cup säker, bland annat för att få till in- och utpassering i varje hall och att deltagare som skulle bott på hotell skulle komma ombytta till matcherna.

Men på inrådan av smittskydd regionalt och nationellt ställer man nu in cupen.

Hårt slag ekonomiskt

Den inställda turneringen innebär ett hårt ekonomiskt bakslag för Hellton.

– Halva vår omsättning är nog Hellton Cup. 1,2 mijoner gjorde vi i vinst förra året, förklarar Sören Borgström.

Nu väntar direkta åtgärder bland annat med stopp för inköp och permittering av personal. Sören Borgström hoppas att bidrag och stöd från bland annat Riksidrottsförbundet ska lindra konsekvenserna något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet