Efter vinst i förra matchen mot Skånela IF kommer Hellton-tjejerna till träning med gott humör och stärkt självförtroende Foto: SVT

Hellton går som tåget

Publicerad

I handbollens damallsvenska har nu Hellton tagit ledningen efter sju spelade omgångar. Med samma poäng men med bättre målskillnad är ledningen knapp men på onsdag möts de två topplagen Hellton och Eskilstuna Guif på Helltons hemma arena i Karlstad.

– De har en ganska bra bredd, tycker jag. Guif har alltid varit ett bra lag så vi måste nog vara med från början och inte ta något för givet utan jobba hundra procent i sextio minuter så ska det nog gå vägen, säger Lotta Kulju, en motiverad lagkapten. 

Efter vinst i förra matchen mot Skånela IF kommer Hellton-tjejerna till träning med gott humör och stärkt självförtroende.

– Det har varit en lite lugnare träning, lite teknik, mycket skott från egna positioner. Det är mycket fokus på målvakt, men det här är en lite lugnare vecka, berättar Lotta Kulju.

Bra inställning

Det är fokus i teknikövningarna, momenten skruvas på lite och kordinationen prövas ytterligare. Och så byts teknikövningar ut mot ett lekfullare spel, där tjejerna trots övningarnas lekfulla karaktär satsar för fullt för att ta hem spelet. Hela tiden peppar spelarna varann och det skrattas mycket.

– Det finns en väldigt bra inställning i laget och många yngre spelare som är med och tar för sig. Vi hade ett gäng som var inne och spelade i slutet av första halvlek i senaste matchen och de tog verkligen för sig och visade vägen. Det är roligt att se att de vågar så pass mycket för att vara så unga spelare, säger tränaren Henric Sandmark.

Målvakten femtioprocentig

I Helltonmålet står för andra säsongen Nathalie Fernandez Nilsson, hon är med sin rutin från tidigare elitspel en viktig faktor till lagets nuvarande topp-placering.

– Hon är duktig, hon har storleken. Hon har väldigt bra teknik och det känns väldigt bra med henne i målet, säger Lotta Kulju om sin lagkamrat.

Även tränaren poängterar vikten av att ha en bra målvakt.

– Hon är en viktig pjäs i vårt försvarsspel och hon har väldigt bra procent också i mål. Hon ligger på 50 procent i matcherna och med det försvarsspelet och målvaktsspelet så ska vi ju vinna matcher, så är det ju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.