En hjullastare och en personbil var inblandade i en kollision vid Skattkärr i Karlstad på onsdagsmorgonen. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Hjullastare körde in i personbil

Uppdaterad
Publicerad

En hjullastare och en personbil var inblandade i en kollision vid Skattkärr i Karlstad på onsdagsmorgonen. Personbilsföraren fick åka ambulans till sjukhus efter olyckan och den som körde hjullastaren är nu misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning, bland annat.

Larmet om olyckan kom klockan 08.35 på onsdagsmorgonen. Enligt SOS alarm är det en hjullastare som har kört in med skopan i framrutan på en personbil i korsningen Skattkärrsvägen/Herrövägen intill E18 i Karlstad.

Fördes till sjukhus

Vid niotiden var det två ambulanser, räddningstjänst och polis som arbetade på platsen.

Föraren av personbilen fördes till sjukhus efter olyckan med smärtor i huvud, nacke och rygg, uppger Polisen.

Misstänkt rattfylla

Den person som körde hjullastaren är nu misstänkt för grovt rattfylleri, vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

– Det verkar som att han inte haft tillstånd att köra hjullastaren, sen vad det beror på vet jag inte, säger Polisens presstalesperson Gabriel Henning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.