Albin Ekman och Oliver Wikström berättar om dramat när de gick igenom isen. Foto: SVT

Hockeymatchen slutade med isdrama

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av januari gav sig 11-åringarna Albin Ekman och Oliver Wiström ut på Vänerns is utanför Hammarö för att spela hockey. I slutet av matchen åkte de för att hämta ett hockeymål på ett ställe där isen varit tjock förut. Men den här gången brast den helt plötsligt och killarna hamnade i det iskalla vattnet.

– Det var mest panik. Tänkte inte så jättemycket och kom i chock. Man kan nästan inte styra över sig själv, berättar Oliver Wiström och fortsätter:

– Isen sjönk ju varje gång vi försökte ta oss upp. Vi trodde vi skulle dö säger Oliver och hans kompis Albin Ekman till Lilla Aktuellt.

Fiskare blev räddningen

Fiskaren Olle Goedicke var också på isen och såg att killarna hamnat i vattnet. Han hjälpte de två 11-åringarna upp ur vattnet.

För det har Olle fått beröm av räddningstjänsten. Han har hyllats med diplom och en gåva för att han ingrep och troligtvis räddat livet på två panikslagna pojkar som låg i det iskalla vattnet.

I klippet kan du höra pojkarna berätta mer om isdramat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.