• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Magnus Andersson/TT

Högsta domstolen prövar inte dom mot sugardaddyn i Västvärmland

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen kommer inte pröva domen mot den så kallade sugardaddyn, den man i 60-årsåldern i Västvärmland som dömts för bland annat 13 fall av våldtäkt. Mannen har erkänt köp av sexuella tjänster och bedrägeri men har hela tiden velat frias från våldtäkterna.

”Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd”, skriver HD i sitt beslut.

I Värmlands tingsrätt dömdes mannen i somras till fyra år och sex månaders fängelse, en dom som Hovrätten i oktober ändrade till fem års fängelse. Mannen åtalades i maj för att ha lurat och förgripit sig på totalt 26 olika kvinnor som han träffat genom en sugardejtingsajt på nätet.

Mannen köpte tågbiljetter till kvinnorna som reste hem till honom, tack vare SJ kunde polisen hitta kvinnorna.

Ny polisanmälan nedlagd

Utredarna har hela tiden varit säkra på att mannen utsatt fler kvinnor och ytterligare en polisanmäl kom in mot sugardaddyn i början av sommaren. Det var en kvinna i 40-årsåldern i Dalarna som anmälde en våldtäkt i april 2020. Men den utredningen är nu nedlagd, meddelar åklagare Barbro Brännlund.

– Det fanns inte tillräcklig bevisning, hon hade inga sparade konversationer kvar mellan dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.