Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör målkungen Johan Palmqvist och tränaren Peter Nordström berätta om känslan inför kvalet till SSL. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Högsta serien hägrar för Karlstad innebandyherrar

Uppdaterad
Publicerad

Nu startar jakten på en plats i högsta serien för Karlstads innebandyherrar. I första kvalomgången väntar Fagerhult med start hemma på lördagen. Bäst av tre matcher är det som gäller, och både tränare och spelare tror på vinst.

– Vi har längtat efter det här ända sedan vi förlorade det andra kvalet ifjol, säger Peter Nordström, tränare i Karlstad IBF.

Johan Palmqvist är en av lagets främsta målgörare, och hans strategi inför kvalet är klar.

– Vi ska springa mer än de gör, kämpa och vinna taktiskt, säger han.

Men samtidigt konstaterar han att Fagerhult är ett bra lag som kommer att bjuda på tufft motstånd.

Nära SSL redan förra året

Förra säsongen vann Karlstad IBF playoff 1-serien mot just Fagerhult med 2–0 i matcher men sedan föll Karlstadslaget i playoff 2 mot Gävle.

Nu hoppas laget på bättre flyt, och att nå en plats i SSL skulle betyda mycket för föreningen som redan sedan många år har damerna i högsta serien.

-Det skulle betyda väldigt mycket att nå högsta serien, det är ju något som föreningen kämpat för i flera år, säger Johan Palmqvist, forward i Karlstad IBF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.