Hon stod bakom föreläsningen med Lars Vilks

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte bara Lars Vilks som stod i centrum vid hans besök i Karlstad i går. En av de som kunde pusta ut idag är arrangören Paula Holst.

Den 20-åriga studenten från Strängnäs har blivit ett känt ansikte i Värmland dom senaste dagarna. Idag gick hon i korridorerna på Karlstads universitet och kände sig nöjd med gårdagen.

– Jag känner mig glad. Jag känner att det har gått välidigt bra. Våra planeringar har varit väldigt viktiga och jag är väldigt nöjd över hur det gick, säger arrangören och ordföranden i Utrikespolitiska föreningen, Paula Holst.

Vilksföreläsning i Karlstad

”Var värt det”

Ingen har svarat på vad säkerhetspådraget som krävdes för att Lars Vilks skulle kunna komma hit har kostat eller hur många poliser som var hitkommenderade, men klart är att det var ett av dom största säkerhetspådragen hittills i Värmland. Trots det tycker Paula Holst att det var värt det.

– Jag har ju aldrig hört honom tidigare på en föreläsning, jag har hört att han ska vara en intressant talare och det tyckte jag att han var, säger Paula Holst.

Folk har debatterat om Lars Vilks ska få sprida sitt budskap eller inte, kanske framför allt i politiken.

– Det har blivit en sån skiljelinje och det beror väl på hur man står politiskt.

Du är ju själv moderat politiker, hur mycket har det spelat in i att du var med och tog hit Lars Vilks?

– Jag har ju de här grundläggande värderingarna som handlar om valfrihet och frihet, yttrandefrihet och tryckfrihet. Det är någonting som driver mig och har drivit mig i den här frågan också, säger Paula Holst.

Har varit en krävande tid

Nu ska hon fokusera på studierna ett tag och på de olika styrelseuppdrag hon har. Tiden med Lars Vilks har varit krävande.

– Det har varit en upplevelse och en press som har varit svår att hantera. Jag har haft hjälp och stöd och det känner jag mig trygg i, men det är en svår hantering och en upplevelse som jag varit med om, säger Paula Holst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vilksföreläsning i Karlstad

Mer i ämnet