Foto: SVT

Hot mot Region Värmlands verksamhet i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Region Värmland har under dagen mottagit hot mot verksamheten i lokalerna på Sundsgatan i Säffle.

”I nuläget finns ingen anledning till oro, men vi kan just nu inte nonchalera hotbilden”, skriver Göran Karlström, medicinskt ledningsansvarig, i ett pressmeddelande.

Alla dörrar låsta

Karlström berättar att alla dörrar på verksamheten tills vidare är låsta och att enbart besökare som har bokad tid släpps in.

Händelsen, olaga hot, är polisanmäld men polisen har gjort bedömningen att man i nuläget inte behöver befinna sig med någon operativ insats på plats vid verksamheten.

Foto: SVT

”Besökare ska känna sig trygga”

Den regionala särskilda sjukvårdsledningen har kallats in för att hålla sig uppdaterade om läget och Region Värmland för en dialog med polisen.
”Vi har fattat beslut om begränsningar till lokalerna för att våra medarbetare, patienter och besökare ska känna sig trygga. Syftet med åtgärderna är att säkerställa att inga obehöriga tar sig in”, skriver hälso och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert.

Uppdatering fredag

Under fredagen uppger Region Värmland att det inte längre finns något akut hot. De extra ordningsvakter som kallades in för att stärka bevakningen tas bort och att alla verksamheter kommer att återgå till normala rutiner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.