Sannerudsskolan i Kil har mottagit hot om skolskjutning. Foto: SVT

Hot mot Sannerudsskolan i Kil – nu vidtas åtgärder

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången senaste åren har ett hot om skolskjutning riktats mot Sannerudsskolan i Kil. Efter samråd med polisen har skolan nu vidtagit åtgärder.

– Men det är jättetråkigt att behöva jobba med detta och vi tar det givetvis på stort allvar, säger rektor Patrik Backman till SVT.

Hotet ska ha bestått i ett skrivet budskap på en toalettvägg.

– Det vi har sett är att det finns en skrivning som inte uttrycker något specifikt datum, utan bara ”skolskjutning onsdag”, säger Patrik Backman, rektor.

Efter samråd med polisen har bedömningen gjorts att skolan håller öppet som vanligt under morgondagen, onsdag, men med personal som cirkulerar på skolan – samt kurator och specialistpedagog som finns tillgängliga för de elever som behöver extra stöd.

Liknande hot sedan tidigare

Patrik Backman berättar att liknande hot har formulerats under de senaste åren, och att det alltid stannat vid just hot.

– Det finns ingen hotbild i övrigt, inget missnöje eller några grupperingar. Inte heller några elever som uttryckt något sånt här, säger han.

För mer information kring händelsen – och eventuellt ändrade direktiv – se här (länk till skolportalen på Kils hemsida).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.