Hotfullt meddelande på Rudsskolan har polisanmälts

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen upptäcktes ett hotfullt meddelande skrivet på Rudsskolan i Karlstad. Saken polisanmäldes och kommunens säkerhetssamordnare är inkopplad.

– Det var ett hotfullt meddelande som upptäcktes av personalen, säger Marty Lundin, säkerhetssamordnare i Karlstads kommun.

Vad meddelandet bestod i och var det skrivits på skolan vill Lundin inte gå ut med, enligt NWT handlar det om hot om skjutning.

– Vi tog det på fullaste allvar och kontaktade polisen. Jag kan inte uttala mig om vad klottret bestod i, jag hänvisar till pågående polisutredning, säger Lundin.

Skolan öppen imorgon

Skolan kommer hållas öppen som vanligt under torsdagen. Det kommer finnas polis på plats på skolan som en trygghetsskapande åtgärd, meddelar skolan rektor Amelie Wahlström.

Skolans personal kommer även finnas tillgängliga och vara mer synliga för att fånga upp eventuell oro bland eleverna.

Oklart samband

Tidigare under veckan upptäcktes klotter med hotfulla meddelande på olika byggnader runt om i Karlstad, bland annat på Kronoparksskolan och på Sundsta-Älvkullegymnasiet. En kvinna i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för det. Men om det finns något samband mellan de fallen av hot och hotet på Rudsskolan är oklart.

– Det här var mycket mindre till storlek men jag kan inte uttala mig om det finns en koppling eller inte, säger Marty Lundin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer