Beläggningen på hotellen i Karlstad gick ned med 27,3 procent i juli jämfört med i fjol. Foto: Erik Simander/TT

Hotellbesöken i Karlstad minskade kraftigt i juli

Publicerad

Färska siffror visar att hotellbeläggningen i juli månad minskade med över 27 procent i Karlstad jämfört med förra året. Men trots att många sommargäster uteblev har man klarat sig betydligt bättre än genomsnittet.

Även om hotellen i Karlstad klarat sig bättre än många andra städer i landet har det varit fortsatt tungt då beläggningen gått ned med 27,3 procent förra månaden jämfört med samma månad i fjol.

– Det är uppenbart att situationen är fortsatt mycket svår för hotellen, med dels den lägre beläggningen än normalt, dels svårigheter att bemanna och driva verksamhet med så kort framförhållning, säger Johan Johander, analyschef på Benchmark alliance som ligger bakom statistiken, i ett pressmeddelande.

I Sverige har den genomsnittliga beläggningen på hotellen minskat med hela 44,8 procent i juli, där hotellen på Arlanda drabbats värst med en minskning på över 80 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet