• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs och Kårtorp. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Bildbyrån Photo Agency

Hurmardu.nu har vunnit pris

Publicerad

Den webbbaserade psykvårdstjänsten hurmardu.nu vann idag Guldskalpellen som delas ut av tidningen Dagens Medicin.

Sajten, som segrade i kategorin ”årets banbrytare”, har utvecklats av ungdomar i Karlstadsområdet i samarbete med Landstinget i Värmland och hjälper unga med psykisk ohälsa att få kontakt med vården.

– Det är så häftigt, det är knappt så jag kan tro det. Det allra roligaste är att ungdomarna själva var med och utvecklade webbtjänsten, säger Christina Sand, enhetschef för Första linjen unga i Karlstadsområdet i ett pressmeddelande.

Via sajten hurmardu.nu kan ungdomar skicka in frågor till vården när som helst på dygnet och genom att trycka på emojis och förvalda ämnen kan man visa hur man mår och vad man behöver hjälp med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer