Foto: SVT

Husägaren: ”Jag vaknade av en smäll”

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till det eldhärjade huset berättar att han vaknade av en smäll och trodde att det var inbrottstjuvar som var i farten. Brandförloppet var sedan mycket snabbt.

– Jag gick upp och trodde att det var någon som brutit sig in. Sedan såg jag ett sken och när jag tittade in i köket brann det för fullt.

Paret som bodde i huset tog sig snabbt ut och larmade. Räddningstjänsten var  på plats efter en kort stund, men då var huset redan övertänt.

– Ja, det gick väldigt fort, bekräftar räddningsledaren Morgan Palmquist.

– Det sprider sig snabbt till vinden och genom takfoten på sådana här hus. När vi kom hit brann det redan genom nocken. Det här huset är utom all räddning.

Av huset återstår inte mycket, några timmar efter brandens utbrott. På gatan står chockade grannar och ser på släckningsarbetet.

– Jag har fått låna en jacka, säger husägaren. Jag fick inte med mig någon. Och nu är ju allt borta. Det är ingenting kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.