Foto: SVT

Husbil ska fungera som mobil polisstation

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har det varit julmarknader på flera håll i länet, bland annat i Filipstad. Och där passade polisen på att visa upp sin nya mobila polisstation.

Den mobila polisstation som polisen i region Bergslagen nu har utrustat är en husbil som ska kunna användas på flera olika sätt i polisens arbete.

– Det är något som vi precis har utvecklat inom region Bergslagen och som kommer att kunna användas lite överallt, säger Fredrik Lundberg, som är kommunpolis i östra Värmland och som var den som tog emot alla nyfikna som ville se den mobila polisstationen under julmarknaden i Filipstad.

”Inte satt rutiner än”

Exakt hur, när och var den rullande polisstationen ska användas är inte klart än.

– Ja, nu har den här bilen inte rullat mer än 25 mil så vi har inte satt några rutiner. Men tanken är att den ska kunna utnyttjas vid festivaler och liknande där man har behov av en polisstation på plats, vid enklare insatser som typ försvunnen person och lite som en service och stab till yttre personal, säger Fredrik Lundberg, polisen Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.