Goop hyllades på hemmabanan

Hyllades på hemmabanan

Publicerad

Igår seger i EIitloppet.  Idag var Björn Goop tillbaka på hemmabanan Färjestad.

– Det var ett fantastiskt evenemang. Jag tror att man säger redan nu att det var det bästa elitloppet som har varit, publikmässigt. Så det var en fantastisk helg

Det blev inte så mycket firande igår. Det bar av hem till Kil och så upp tidigt imorse för att förbereda sig för dagens tävlingar på Färjestad. Björn och hans stall hade med sig 23 hästar som alla skulle tävla eller kvala. 

– Det känns skönt. Det är skönt att komma in i de gamla rutiner också. Borta är bra men hemma är alltid hemma. Jag har väldigt lätt för att ställa om. Jag får alltid samma adrenalin när jag tävlar oavsett om det är stora pengar att tävla om eller små.

Under kvällen på Färjestad travbana så hyllades också  Björn Goop för segern i Elitloppet med ett  ärevarv i cabriolet runt banan och med tårta och blommor i vinnarcirkeln.

Årets vinst i Elitloppet var Björn Goops andra. Sist han vann var 2014, även då med hästen Timoko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.