Elias dröm att bli musikalartist föddes i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Elias Erixon Schärström från Arvika repar just nu inför en arenaturné med rockmusikalen Jesus Christ Superstar som har premiär senare under året.

– Det är ju ett drömjobb, att få stå på scenen tillsammans med stora namn som Ola Salo och Peter Jöback, säger han.

Under en kort julledighet hann Elias komma hem till Arvika för att träffa familjen och några kompisar från skoltiden. Vi träffar honom på Sågudden i Arvika och pratar om hur allt började för Glavakillen som nu kliver upp på scenen och tar plats bland de stora musikalnamnen.

Foto: SVT

Under sin högstadie- och gymnasietid gick han på estetiska skolan Stage and Perform i Arvika och fick själv delta i skolans föreställningar. Han spelade rollen som Danny i Grease, och han fick spegla 80-talets aids-epidemi genom karaktären Angel i musikalen Rent.

I klippet ser och hör du Elias berätta om hur allt började under skoltiden i Arvika.

Musikalartistutbildning i Stockholm

Efter gymnasiet sökte han och kom in på Stockholms Musikalartistutbildning. Där mötte han en hårdare konkurrens än han haft hemma i Arvika.

– Jag förstod redan dag ett att jag måste jobba målvetvetet. Och jag inser nu, att jag på tre år har gått från nästan ingeting till att stå på scenen med Jöback och Salo.

När han nu som nyutbildad musikalartist lämnar skolan väntar en bransch som är hårt prövad av pandemin.

– Självklart känner man oro, det skulle vara konstigt om man inte gjorde det, säger han.

Foto: SVT

Spela inför hemmapublik

I början av februari var det planerat att Jesus Christ Superstar skulle komma till Karlstad och Löfbergs arena – men framträdandena har nu flyttats fram till juni.

Oavsett kommer flera bekanta ansikten att finnas i publiken när det väl blir dags.

– Jag har hört från mamma och många av mina kompisar som säger att de ska komma och det känns jätteroligt att så många stöttar miig. Att spela på hemmaplan är en speciell känsla, säger Elias Erixon Schärström.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.