Toppbetyg för företagandet i Munkfors

Publicerad

Svenskt näringsliv presenterade i dag resultatet från sin årliga undersökning av det kommunala företagsklimatet. Munkfors får betyget 4,6 vilket gör att kommunen rankas högst i hela Sverige.

-  Självklart är det med stolthet och glädje vi tar emot resultatet. Det är just enkätsvaren, där företagen själva svarat, vi värderar högst. Deras svar är viktiga för oss och visar att vi gjort ett jobb. Sedan är de själva en stor del i resultatet. Utan samverkan och dialog med dem hade vi aldrig fått samma resultat. Ett bra företagsklimat fixar inte en kommun själva, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef i Munkfors i ett pressmeddelande från Munkfors kommun.

I Värmland har knappt 1500 värmländska företagare svarat på frågor om hur de upplever företagsklimatet i kommunen. Det är utifrån de svaren som Svenskt Näringsliv gör rankingen. Som län har Värmland också haft en stark utveckling och hamnar på tredje plats tillsammans efter Jönköpings län och Kronobergs län.

– Det blir bättre och bättre i Värmland. Vi har sett en positiv utveckling under de senaste åren, säger Urban Svanberg, regionchef Svenskt Näringsliv i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer