I anslutning till Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad hittades den 48-årige mannen död i slutet av november 2017. Foto: SVT

Idag meddelas domen i HA-mordet

Uppdaterad
Publicerad

Idag meddelar Värmlands tingsrätt domen mot de två män som stått åtalade misstänkta för mordet på en 48-årig Hells Angels-medlem. Efter rättegången släpptes de bägge männen från häktet. Det är enligt deras advokater ett säkert tecken på att männen kommer frias av rätten.

Det var i slutet av november förra året som den döde mannen hittades i anslutning till Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad.

Släpades i fötterna

Vittnen berättar hur de hörde skrik och såg hur en man släpades i fötterna från en bil intill Hells Angels inhägnade hus. När polisen kom till platsen fann de den 48-årige Hells Angels-medlemmen invirad i en presenning med buntband runt halsen, armar och ben. Kroppen låg då inne på det inhägnade området.

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mannen konstaterades död av kvävning men hade innan dess utsatts för kraftigt våld mot bakhuvudet, troligen med en kofot som hittats på platsen.

Polisens teori

Intill offret stod en bil med bagageluckan öppen och polisens teori är gärningsmännen avbröts när de var på väg att frakta bort kroppen.

De två män, 33 och 34, år gamla som misstänks ha utfört mordet nekar båda till brott.

Åklagare Stefan Wessberg yrkade på att de två åtalade männen ska dömas för mord till fängelse i 16 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet