Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Vi är rädda för att vi ska tappa både aktiva och ledare, säger Kicki Johansson som är ordförande i RF Sisu Värmland. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Idrottsförbundet: ”Vi tappar ungdomar”

Uppdaterad
Publicerad

Riksidrottsförbundets värmlandsavdelning är orolig för vilka konsekvenser restriktionerna under pandemin ska få för barn- och ungdomars idrottande på sikt.

– Vi är rädda för att vi ska tappa både aktiva och ledare, säger Kicki Johansson som är ordförande i RF Sisu Värmland.

Kicki Johansson larmar om att många idrottsföreningar redan har tappat unga aktiva och att det inte bådar gott för framtiden.

– Elitidrottare hittar ju alltid sätt att träna så där ser jag inget hot. Men när det gäller bredden kommer vi kanske inte ha den bredd som vi gärna vill ha, säger hon.

Ekonomisk oro

RF Sisu Värmland har delat ut omställningsstöd om cirka en miljon kronor till föreningar som bland annat behövt hjälp med att köpa material för att flytta ut aktiviteter som normalt hålls inomhus. Förbundet har också tagit en miljon kronor av ett överskott som uppstått genom inställda arrangemang och delat ut dem pengarna till specialdistriktsförbunden.

– Men det räcker inte. Vi har fått ekonomisk kompensation för januari och februari men sedan har det ju inte kommit några fler beslut om stöd. Vi måste få kompensation, säger Kicki Johansson och förtydligar:

– Föreningslivet blöder och vi är en viktig del av samhället så jag är väldigt orolig också för den ekonomiska biten, säger Kicki Johansson som sätter sitt hopp till fortsatt ekonomsikt stöd från staten så att föreningarna kan bygga upp verksamheterna igen när pandemin klingat av.

Direktrapport · Hur rör du och din familj på dig under pandemin?

Det finns inga publicerade inlägg ännu

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet