Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Inga stora satsningar i ny Karlstadbudget Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Inga stora satsningar i ny Karlstadbudget

Publicerad

Det var passande nog mörka moln som tornade upp sig bakom Det blågröna styret när de i inre hamn i Karlstad idag presenterade sin budget för 2020-2022. För det var de mörka molnen som var i fokus även i budgetpresentationen.

– Vi går mot kärvare tider och vi ser lite mer mörka moln på horisonten. Det ser man i hela världen och Karlstad är en del av världen. Det här är en budget som präglas av ansvarstagande och god service till våra medborgare, sa kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M).

”Satsar på det vi måste”

Budgeten för 2020 ligger på 5,1 miljarder kronor och därmed spränger kommunen för första gången femmiljardersvallen. Det riktigt stora satsningarna lyser dock med sin frånvaro.

– Vi satsar på det vi behöver och måste men ingenting extravagant utöver det, säger Frida Pettersson (C)

En punkt som utmärker sig är dock att man satsar 75 miljoner på projektering av området mellan Helmia och Karl den IX:es bro i Karlstad centrum.

”Business as usual”

– Det här är ett väldigt viktigt stråk att få klart innan den stora byggnationen med resecentrum och Hamngatan börjar. Det gäller att trafiken fortsätter att flyta i Karlstad även om vi gräver i gatorna, säger Erik Nilsson (KD).

Socialdemokraterna är dock inte imponerade av den blågröna budgeten utan skriver i en kommentar att den saknar både handlingskraft och nya idéer och att det är ”business as usual för det trötta minoritetsstyret alltså”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer