Men i Torsby räds man inte konkurrensen

Publicerad

I Torsby har man varit ensamma om inomhusskidåkning i hela landet i tio års tid, men de är ändå inte särskilt oroliga över konkurrensen från det nya inomhusskidspåret i Göteborg.

– Jag känner ingen stor konkurrens, utan jag tror att det är jättebra att det blir ännu mer fokus på inomhusskidåkning. Jag tror att det är jättebra med publiciteten som blir, säger Tomas Stjerndorff, kommunchef i Torsby.

Men det är ändå så att de kommer att starta inomhusskidspår i Göteborg, gör ni något i Torsby för att möta konkurrensen därifrån?

– Vi jobbar ju väldigt mycket med vår produkt, som handlar om att göra folk till bra skidåkare och det är vi väldigt duktiga på. Vi kommer att fortsätta fila på vår nisch och jobba med teknikutveckling, instruktörer och sådana saker, säger Tomas Stjerndorff.

Skidtunneln ägs av Torsby kommun. Just nu har den stängt för säsongen och öppnar igen i juni. När kommunen tog över driften helt och hållet år 2009 räknade man med att behöva behöva pytsa in ungefär 1,2 miljoner skattekronor per år. Men de sista tre åren har verksamheten utökats och det har gjort att kommunen inte har behövt betala så stora summor. Förra året gick tunneln till och med plus med 38 000 kronor.

– Vi hade ungefär 35 000 besökare förra året, utav dem var 10 000 unika och åker tre och en halv dag i snitt. Jämför man det med de 50 000-60 000 som åker Vasaloppet varje år så är det klart att det finns en stor potential för både Göteborg och Torsby, säger Tomas Stjerndorff.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer