Så var midsommarhelgen i länet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Värmland har som väntat haft mycket att göra under helgen, men den har inte varit ovanlig stökig för att vara en storhelg.

– Det går inte att säga det varit stökigare än normalt – vädret har varit bra och då blir det fler ärenden, säger Lars Hedelin, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

De flesta ärenden som inkommit har gällt ofredande i form av störande musik. Även en del misshandelsärenden har registrerats – den mest utstickande på midsommarafton, där en man i 80-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel av en kvinna i 75-årsåldern.

– Tyvärr är det vanligt att antalet brott i nära relation ökar under storhelgerna.

Misstänkt vapenbrott i Hagfors

Två män i trettioårsåldern ska under midsommarafton återkommande ha använt skjutvapen de saknade behörighet för. Båda misstänks för vapenbrott men har inte gripits. Ingen ska ha kommit till skada under skjutningarna.

– Vi beslutade om husrannsakan under midsommardagen och tog då ett antal vapen i beslag, säger Lars Hedelin.

Vapnen hade licens men ingen av de misstänkta männen är licensinnehavare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.