Arkiv. Linn Persson och hennes lagkamrater fick inte kliva upp på pallen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Ingen pallplats i stafetten – trots starkt skytte

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen ny pallplats för värmländskorna Mona Brorsson och Linn Persson när den första damstafetten efter OS kördes på lördagen.

– Jag hade inte dagen åkmässigt idag, sa Mona Brorsson till TV4 efter sin sträcka.

På OS blev värmländskorna Linn Persson och Mona Brorsson silvermedaljörer när de tillsammans med Anna Magnusson och Hanna Öberg imponerade stort i damstafetten och slutade tvåa.

”Det var tufft”

I lördagens stafett i norska Holmenkollen ställde Sverige upp med samma åkare som på OS men kunde inte återupprepa bedriften. Linn Persson var första ut, hon sköt fullt i liggande skyttet och bommade bara ett skott i det stående. Hon växlade över till Mona Brorsson på en niondeplats, efter att ha tappat en del på avslutningsvarvet.

– Ett helt okej lopp, sa Linn Persson till TV4, och fortsatte:

– Det var tufft, jag tänkte att det brukar gå ganska lugnt första varvet så man kan hänga med men idag fick jag slita från start.

Bra skytte – tungt i åkningen

Också Mona Brorsson imponerade stort i skyttet och sköt helt fullt. När hon gick ut från det stående skyttet hade hon kört upp Sverige till en tredjeplats, men precis som Persson hade hon det kämpigt i spåret och växlade först som sjua.

– Jag är nöjd med skyttet, det känns som det börjar falla på plats. Men jag hade inte dagen åkmässigt. Återhämtningen är inte vad den var i början av säsongen. Gud vad jag slet på slutvarvet, sa hon till TV4.

Jaktstart på söndag

Tredjesträckans Anna Magnusson fortsatte det fina skyttet för Sveriges del men avståndet till topplagen växte. OS-hjälten Hanna Öberg förde upp Sverige ett par placeringar på sin sträcka och kunde åka i mål som sexa. Vann gjorde Frankrike före Tyskland.

För de svenska damerna väntar nu jaktstart under söndagen. Mona Brorsson har ett fint utgångsläge efter en bra prestation på sprinten. I jaktstarten tillkommer även Emma Nilsson från Gräsmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.