Linn Holm och hästen Flips Fairytale (vars mamma är kändishästen Butterfly Flips). Foto: SVT

Ingen värmländsk seger i högsta klassen: ”Vi sätter det på rutinkontot”

Uppdaterad
Publicerad

Wermland Equestrian Games på Hammarö avslutades på söndagen och i finalen i högsta klassen fanns det värmländska ekipaget Linn Holm och hästen Flips Faiytale.

– Det var roligt och att få rida final på hemmaplan, säger Linns Holm.

Linn Holm och Flips Fairytale startade som artonde ekipage av 27 i finalen i 1,50-klassen, men det gick inte exakt som hon hade hoppats.

– Jag hade tre nedslag, det var lite synd för det hade varit roligt att vara felfri. Jag kände att hon blev lite för försiktig, så hon hoppade lite väl högt och då räckte inte längden till, men vi får lägga det på rutinkontot, säger Linn Holm.

Ska tävla i SM i sommar

Nästa tävling för Linn och Fairytale blir den andra deltävlingen i 7-star i Norrköping och senare i sommar väntar årets höjdpunkt, SM.

– Det är första året hon på riktigt går de här höga klasserna så vi samlar rutin och försöker få så bra resultat vi kan.

Vid det här laget i intervjun med SVT Nyheter Värmland har Flips Farytale som förövrigt har en väldigt känd mamma vid namn Butterly Flips, blivit otålig och buffar på både Linn och SVT-mikrofonen. Det har med andra ord blivit dags att gå och fira helgens insats.

– Det blir några morötter i stallet, lovar Linn Holm.

Jüri Sokolovski vann högsta klassen

Det var Jüri Sokolovski som tog hem segern i högsta klassen och tävlingsledaren Sophie Wilhelmsson sammanfattar årets arrangemang som fem väldigt intensiva dagar med bra sport och duktiga funktionärer.

– 800 hästar, 450 ryttare och 2100 starter gör årets tävling till den näst största vi haft, säger en nöjd Sophie Wilhelmsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.