Visa alla (2)

Invigning av Sven-Erik Magnussons minneskonstverk

Publicerad

Grums kommun pryds numer av sju konstverk som tillägnas Sven-Erik Magnussons minne. Idag invigdes de i Sveaparken och med musik, tårta och kaffe.
- Det är nästan att det inte går att beskriva vad man känner egentligen, säger Oscar Magnusson.

Tanken att skapa hyllande konstverk efter Sven-Erik Magnusson kom efter den folkkäre artistens bortgång 2017. Grums kommun kontaktade konstnären Bo Jonzon och Oscar Magnusson som tillsammans utformade konstverken. De ville inte göra avbilder av Sven-Erik Magnusson, utan minnesmärken som hyllade hans livsverk, som är prydda av varsin låttext och en gitarr.

Oscar Magnusson och konstnären Bo Jonzon har tillsammans utformat konstverken. Foto: SVT

– De är utplacerade på sju platser runt om i Grums som alla har kopplingar till pappa, säger Oscar Magnusson.

Folkets kärlek

För Oscar Magnusson känns det lite överväldigande med det fina mottagandet som visats under veckan, då konstverken installerats.

– Jag har nästan inte hunnit känna efter, det är nästan att det inte går att beskriva vad man känner egentligen. Det här var ju min pappa, och det här är ju folkets kärlek som manifesteras i de här minnesmärkena, säger han.

”Nära samarbete med Oscar”

Konstnären Bo Jonzon har själv varit ett fan av Sven-Ingvars och Sven-Erik Magnusson och valdes enligt kulturchefen i Grums kommun, Martin Karlsson, ut på grund av sin förmåga att jobba i många olika material.

– Jag kände att det var ett hedersuppdrag att hylla en representant för värmländsk kulturliv, som Sven-Erik Magnusson var. Sen har det varit speciellt roligt att samarbeta med hans son, Oscar. Vi har haft ett nära samarbete där Oscar varit väldigt noga med att välja ut platser och inte minst texterna, säger Bo Jonzon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer