Jag älskar lokal journalistik

Publicerad
ANALYS ·

Jag älskar lokal journalistik.
Jag har jobbat med journalistik på det lokala planet i hela mitt yrkesverksamma liv, från det jag klev in på mitt första jobb Nya Kristinehamns-Posten som 22-åring i mitten av 90-talet fram till idag.

Tomas Skoglund

Redaktionschef och ansvarig utgivare

Jag tycker att lokaljournalistiken är bland det viktigaste som finns. Att det finns reportrar som bevakar den ort man bor i, oavsett om det är en storstad eller en mindre ort på landsbygden. Att det finns någon som granskar politiska beslut, speglar händelser som är viktiga på orten – och bidrar till att bilden av Sverige verkligen blir en bild av Sverige – hela Sverige.

På 70-talet fanns Sveriges Television på fyra platser i landet. Idag finns vi på 40 orter, och målet är att vi snart ska finnas på 45. Minst 45. Vi jobbar varje dag för att berätta om det som är viktigt och intressant både i det stora och i det lilla.

SVT arbetar på uppdrag av dig som tittare, och den lokala journalistiken är central i det uppdraget.

Från och med idag kommer vi att uppmärksamma den lokala journalistiken extra mycket genom ett antal filmer i TV, på vår sajt och i sociala medier. Här får du träffa några av oss som jobbar med lokal journalistik och få en liten inblick i hur vi arbetar. Du kommer att möta Viktor i Arvidsjaur, Omar i Rinkeby, Tobias i Norrköping, Valentina i Borås, Caroline i Helsingborg, Linda i Södertälje, Lena i Östersund, Michelle i Blekinge Berno i Umeå – och Frida, som är reporter här på SVT Värmland. I filmerna berättar de själva om sin yrkesvardag.

Vi hoppas kunna förmedla det vi känner – att vi älskar lokal journalistik!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Det här är en analys

Slutsatserna är journalistens egna. SVT:s medarbetare agerar inte i något politiskt parti-, företags- eller intresseorganisations intresse. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.