– De 6 vargar vi nu får jaga kommer inte att leda till färre vargar i Värmland kommande år, säger Ingemar Tönnberg, ordförande för Jägarförbundet Värmland, i ett pressmeddelande. Foto: SVT

Jägareförbundet Värmland rasar mot beslut om vargjakt

Uppdaterad
Publicerad

Jägareförbundet Värmland är långt ifrån nöjda med dagens beslut.

– De 6 vargar vi nu får jaga kommer inte att leda till färre vargar i Värmland kommande år, säger Ingemar Tönnberg, ordförande för Jägareförbundet Värmland, i ett pressmeddelande.

– Den nationella tilldelningen på 22 vargar motsvara det minsta antal som hade krävts enbart för Värmland för att på allvar påbörja minskningen. Vi är allt annat än nöjda, säger Ingemar Tönnberg, ordförande för Jägareförbundet Värmland, i ett pressmeddelande.

Tönnberg anser att det är positivt att länsstyrelsen beslutar om vargjakt men att nivåerna är allt för låga.

– Riksdagen beslutade redan 2013 att koncentrationen av varg ska minska i Värmland. Ändå har vi i princip samma stam idag som då. Det är inte acceptabelt, säger Ingemar Tönnberg, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.