Vit älg skapar irritation i Värmland. Foto: TT

Jaktlaget: Vita älgen borde skjutits

Publicerad

Beslutet om att avliva den världskända vita älgen i Tvärud togs tillbaka tidigare i veckan. Men nu skriver det lokala jaktlaget, i en insändare i NWT, att de vill se älgen skjuten.

I dagens NWT publicerades en insändare skriven av styrelsen för Tväruds viltvårsdområde. Där skriver de bland annat att de är missnöjda med att polisen drog tillbaka beslutet om att avliva den vita älgen:

”I och med att den senaste incidenten medförde polisanmälan och beslut om skyddsjakt har inte jaktlaget i Tvärud agerat utan ansåg att det var Polismyndighetens roll att verkställa beslutet på lämpligaste sätt. Nu har detta beslut återkallats vilket vi anser beklagligt”.

”Vi stödjer polisen om de skulle skjuta älgen”

De skriver även att det finns en otrygghet för de boende i området på grund av älgens oskygghet.

SVT Värmland har varit i kontakt med ordföranden i Tväruds Viltvårdsområde, Mats Andersson, men han vill inte säga mer än att Tväruds Viltvårdsområde ställde sig bakom polisens beslut om att avliva den vita älgen.

– Vårt jaktlag är inte intresserat av att skjuta den vita älgen, men vi stödjer polisen om de skulle skjuta älgen, säger Mats Andersson.

LÄS MER: Polisen stoppar jakten på vita älgen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer