Jämställd nyrekrytering i värmländska styrelser

Publicerad

Av de styrelseplatser som har tillkommit i Värmland sedan 2013 har mer än hälften tillsatts av kvinnor. Helheten är dock mer ojämställd.
– Det ökar, men det går långsamt, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd på Almi Företagspartner.

Bara var tionde värmländsk vd är kvinna. Det ser inte mycket mer jämställt ut i de Värmländska styrelserummen, där 17 procent av ledamöterna är kvinnor. Det kan jämföras med hela riket, där 19 procent av styrelseledamöterna är kvinnor, enligt statistik från Almi företagspartner.

Både i riket och i Värmland har andelen ökat med två procentenheter sedan 2013.

– Man kan tycka att det går långsamt. Det är ganska trögrörligt i styrelserna med få ledamöter som byts ut med kontinuitet, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd på Almi företagspartner.

Utveckling åt rätt håll

Men utvecklingen ser ut att gå åt rätt håll. Sedan 2013 har det tillkommit 194 styrelseplatser i Värmland, och av dem har 101 stycken tillsatts av kvinnor, alltså 52 procent. Det kan jämföras med 35 procent i hela riket.

– Så där är det ju en jämställd rekrytering i Värmland.

En tillväxtfråga

Anna Lundmark Lundbergh menar att jämställdhet i styrelserummet inte bara är en fråga om rättvisa, utan att det också är en tillväxtfråga för företagen.

– Vi vet att företag som har ett aktivt styrelsearbete med rätt kompetens, och där det är jämställt, lyckas bättre än andra, säger hon.

Hur tror du att utvecklingen kommer att se ut i framtiden?

– Jag tror att den kommer att fortsätta, för ju snabbare omvärlden förändras, desto mer olika behöver man ha i styrelser. Och idag är det ganska lika i kompetenser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer