Foto: SVT

Järnvägsstationen i Charlottenberg handikappanpassas

Publicerad

Trafikverket har avsatt 13 miljoner kronor för att bygga om delar av järnvägsstationen i Charlottenberg. Satsningen är en del av arbetet med att skapa ett resecentrum och handlar bland annat om att handikappanpassa området.
– Vi har tjatat hos Trafikverket i flera år, säger kommunalrådet.

Eda kommun har i flera år påpekat bristerna vid stationen. För rörelsehindrade och äldre har möjligheterna att ta sig till perrong 2 varit begränsade eftersom det är branta trappor som leder dit.

– Vi har tjatat hos Trafikverket i flera år om behovet, men alltid mötts av svaret att det inte finns några pengar, säger kommunalrådet Hans Nilsson (HEL).

– Vi har påpekat att järnvägsstationen inte uppfyller regerings och EU:s riktlinjer för kollektivtrafik. Den ska vara anpassad för barn, äldre och personer med funktionsnedsättning. Det är den inte idag. Det är Trafikverkets roll att rätta till det.

Det som gör satsningen i Charlottenberg möjlig är nya pengar från regeringen. Trafikverket har fått ett uppdrag som syftar till att stärka möjligheterna till kollektivt resande på landsbygden. Åtgärderna ska enligt Trafikverket genomföras mellan 2018 och 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer