Joakim har skejtat i parken i Hagfors sen han var liten. Foto: Joakim Bäcklund Johansson

Joakim vill rädda skejtparken i Hagfors

Uppdaterad
Publicerad
Hagfors kommun har beslutat att stänga den gamla skejtparken eftersom den är i så dåligt skick att åkare riskerar att skada sig.
Joakim Bäcklund Johansson efterlyser nu personer som vill bilda en förening som kan rädda och rusta upp parken.
– Parken ska bevaras, inte begravas.

Joakim Bäcklund Johansson bor i Munkfors men åker till Hagfors då och då, ibland för att skejta i parken. Då har han med sig hammare och spik.

– När jag ändå är där kan jag passa på att spika lite, säger Joakim.

Han är 25 år och sysslar med musik. Nu försöker Joakim också rädda skejtparken i Hagfors som kommunen nu vill riva. I ett inlägg på Facebook efterlyser han personer som vill vara med och starta en förening så att parken kan räddas.

Hög skaderisk

I veckan meddelade kommunen på sin hemsida att skejtparken, som ligger vid Älvstrandens bildningscenter, har för hög skaderisk. Ingen sköter längre om parken efter att den gamla föreningen splittras. Inom kort kommer grindarna låsas.

– Det är så synd att förstöra det som den gamla föreningen har byggt upp. Jag har skejtat sedan jag var tio år gammal. Jag lärde mig skejta i den här parken, säger Joakim.

Parken är en av Värmlands äldsta och plywood-ramperna står på asfalt. Hagfors kommun skriver att ramperna är i för dåligt skick. Själva renoveringen är Joakim inte oroad för, han tror att det kan bli enkelt att fixa. Det svåra är att finna personer som har tid att bilda förening.

– Det behövs bara tre stycken för att vi ska kunna dra igång.

Kommunen säger ju att det inte är så många som använder den, varför ska den vara kvar?

– Det är ju få som använder den för att den är dålig. Men jag tycker det är viktigt att det finns en skejtpark. Jag tycker det är viktigt med skejtboardramper och parker överlag. De är viktiga för att hålla sig borta från trubbel, för att aktivera sig och ha ett umgänge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer