Johan Kristoffersson kommer att dubblera i rallycross-VM och STCC den här säsongen, enligt SVT Sports uppgifter. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Johan Kristoffersson i STCC igen

Uppdaterad
Publicerad

Idag blev det klart att den värmländska rallycrossföraren Johan Kristoffersson och tidigare STCC-mästaren även kommer att köra årets STCC.

– Det är mycket nytt att ta in med en ny bil och nytt team, säger Johan Kristoffersson.

Han kommer att köra för PWR Racing Team, i STCC sammanhang nya bilmärket, SEAT.

– Johan, som gick obesegrad genom Carrera Cup Scandinavia förra året, är en värvning som vi har jobbat på sedan slutet av förra säsongen. Han är en multitalang inom motorsport som visat sig vara snabb oavsett bil och underlag, skriver teamets vd Daniel Haglöf i ett pressmeddelande.

Tidigare framgångsrik

Sist Johan Kristoffersson körde STCC var 2012. Då vann han serien men målsättningen resultatmässigt för årets säsong är inte klar än men ett av syftet med återkomsten är att bli en bättre rallycrossförare.

– Det är bra körträning. Det är för lite att bara köra rallycross 13 helger om året om man ska matcha Loeb och Sohlberg i rallycrossen. Man måste köra hela tiden, det är nyckeln till att känna sig trygg i bilen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.