• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

”Jag blev ledsen” – Johanna Larsson (M) berättar om trakasserierna Foto: SVT

Johanna Larsson (M) utsatt för trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

31,5 procent av de ledande politikerna i länet uppger att de under 2017 utsattes för hot, trakasserier, våld eller skadegörelse som har samband med deras politiska uppdrag.

Johanna Larsson är en av moderaternas ledande politiker i Karlstad. Hon är bland annat ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Hon blev, när en viktig fråga behandlades i kommunen,  utsatt för en rad telefonsamtal både dag och natt.

– Jag blev ledsen. Blev betecknad som en idiot. Slutade att använda sociala medier fram till nu.

Johanna Larsson hävdar också att politikerna har ett ansvar att hyfsa debatten inom politiken.

-  Vi måste hålla debatten på en bra nivå. Dessutom måste vi diskutera och följa de uppförandekoder som finns när vi är på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.