Journalerna saknas

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen granskning av den moderata politikern och privata sjukgymnasten Annétthe Zettergrens journaler. När landstinget kom för att göra sin inspektion på kliniken i Likenäs, var journalerna borta.

Annétthe Zettergren säger att journalerna inte förvaras på kliniken utan på ett annat ställe där hon inte kommer åt dem just nu. Det trots att hon sedan länge vetat om att inspektionen skulle ske på måndagen. Var journalerna finns vill hon inte säga.

– Vi har sagt att vi har velat göra den här inspektionen en längre tid så det är klart att jag är både förvånad och besviken, Jan Hultbäck, divisionschef vid landstinget.

Bakgrunden till inspektionen är misstankar om att felaktiga utbetalningar för patientbesök gjorts. Under 2011 fick Annétthe Zettergren 1,2 miljoner i utbetalningar  för patientbesök enligt det avtal hon har som privat vårdgivare med landstinget.

– Vi får överväga om vi ska stoppa utbetalningarna till henne, säger Jan Hultbäck.

Landstinget begärde redan förra veckan att få ta del av journalerna fick de inte heller se några.

I slutet av juni upptäcktes det även att hon inte betalat hyra för sin praktik till landstinget under fem års tid och hade en hyresskuld på 220 000 kronor. Hon har nyligen lämnat alla sina uppdrag för moderaterna inom landstinget.

Under veckan kommer landstinget att göra ett nytt försök att få se journalerna.

Totalt betalade landstinget ut 31 miljoiner kronor under 2011 till de 37 sjukgymnaster som har avtal med landstinget.

Värmlandsnytt  har under hela dagen försökt få en kommentar från Annétthe Zettergren men inte lyckats. Däremot säger hon att hon kommer att uttala sig när granskningen är klar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granskning av Zettergren

Mer i ämnet