Familjen Engdal har säsongsplats för sin husvagn på campingen i Kil och de låter knappast vädret stoppa dem. Foto: SVT

Kallt väder – men campinggästerna kommer ändå

Publicerad

Att det var ovanligt kallt förra veckan har nog inte undgått någon. Medeltemperaturen på Karlstad flygplats låg på bara 13 grader, något SMHI menar är ovanligt lågt för vecka 27. Men det här är inget som har märkts av på länets alla campingar. Folk campar, oavsett väder.

– Camparna kommer ändå, för de har investerat i husvagn eller husbil och då väljer man den semesterformen. Sedan letar man kanske på kartan efter solen, så vi ser väl att man inte stannar lika länge nu. Är det kallt på morgonen drar man vidare dit solen finns, säger Magnus Christoffersson, Frykenbadens Camping i Kil.

Samma beläggning som vanligt

Flera campingplatser i Värmland säger samma sak: de har haft samma beläggning som vanligt, kylan till trots. Men i Kil märker man att vissa grupper faktiskt påverkas av det kalla vädret.

– Tältare, motorcyklister, cyklister och backpackers är ju väldigt väderberoende. De har inte kommit riktigt än. Det är husvagnar och husbilar som kommer och då spelar inte vädret någon roll. Man vill ut i Sverige och campa, konstaterar Magnus Christoffersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.