Foto: SVT

”Känns lite gammaldags i Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Ni är många som tyckt till i vår chatt om nedskräpning vid återvinningsstationer. Många vittnar om att det är skräpigt vid stationerna – om det ens finns någon.

Gerd Ström på Råtorp i Karlstad skriver att det där inte finns någon återvinningsstation längre och att hon saknar den.

När SVT Nyheter ringer upp henne berättar hon att hon i nuläget får cykla med soporna till Tingvalla.

– Jag har två cykelkorgar som jag fyller med tidningar och glas och annat som ska till återvinningen, men idag kan jag inte cykla så då får jag lagra, säger hon.

Christine som för tillfället bor utomlands tycker systemet är omodernt i Sverige. Hon skriver såhär i chatten:

”Bor tillfälligt utomlands och här sorterar man direkt i olika tunnor som hämtas minst 2 gånger i veckan, även för de i hus. Stora möbler etc bokar man en tid för och ställer sedan utanför porten. De hämtas gratis. Insamlingen av återvinning känns lite gammaldags i Sverige när man jämför.”

Sussie som bor på Kronoparken i Karlstad känner sig dock tveksam till om det nya systemet kommer fungera och skriver såhär:

”Här uppe på kronoparken har vi som bor hos riksbyggen haft ett liknade system sedan ca 2 år tillbaka. Det luktar inte mindre och det har inte blivit mindre skräpigt, utan det slängs fortfarande sopor bredvid behållarna. Det är allt i från mat, kläder,möbler till tvättmaskiner. Vid två tillfällen har jag inte ens kommit fram till soporna pga all bråte. Dessutom åker en man runt och rotar i soporna med ”griptång” vilket inte gör det hela bättre”.

Fortsätt gärna att tycka till i vår chatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.